Doe iets slims met je energiemeters

ABLLO vzw en Energie id

ABLLO vzw heeft zich in haar nieuw 5 jaren beleidsplan (2017 -2021) als doel gesteld om de energiearmoede binnen haar werkgebied te beteugelen.  Jaarlijks komen nu 85 000 Vlaamse gezinnen in de problemen met hun energiefactuur en dat zal in de toekomst nog toenemen.

Hiervoor begeleiden we energiegroepen.  Een energiegroep bestaat uit 10 -15 gezinnen die zich engageren om te besparen op Elektriciteit, gas en water. Maandelijks worden de meterstanden van gas, elektriciteit en water opgenomen en ingevoerd op Energie id.,  een on line platform waarop iedereen vlot zijn/haar energieverbruik kan bijhouden en opvolgen. 

De deelnemers van een energiegroep van ABLLO krijgen  workshops rond elektriciteit, verwarming en water en samen met Interwaas bekijken we hoe en wat structureel en haalbaar kan verbeteren aan de woning. 

ABLLO vzw heeft daarvoor een groep aangemaakt op EnergieId.  Op het ogenblik bestaat er al een ‘energiegroep Sint-Niklaas’ voor de energiegroepen in Sint-Niklaas maar ook elke burger van Sint-Niklaas kan zich hier bij aansluiten,  een ‘energiegroep Kruibeke’ voor de energiegroepen en burgers in Kruibeke en een ‘energiegroep ABLLO vzw’ voor de leden van ABLLOvzw. 

Iedere burger kan zich registreren op www.energieid.be .  Eerst klikken op groepen en zich aansluiten bij een van de 3 subgroepen van ABLLO vzw. In de toekomst zullen er zeker nog subgroepen bijgemaakt worden.

Dit alles past in het streven naar klimaatneutraliteit van ‘Waasland klimaatland’.

Voor meer info rond energiegroepen: jenny.delaet@ugent.be