Maak van station Lokeren bruisend trefpunt in de stad

Voorstelling

Op maandag 6 maart 2017, van 17 uur tot 18:30 uur: uitnodiging (flyer)

Bezoekerscentrum ‘Het Molsbroek’ Molsbergenstraat 1, Lokeren

1) Het station van Lokeren en zijn omgeving voldoen al lang niet meer aan de comforteisen van de 21ste eeuw. Noch het station noch de omgeving sporen aan tot het reizen met de trein. In opdracht van de Wase milieuvereniging ABLLO schetst stedenbouwkundige en ruimtelijk planner Fred Van Remoortel voor het station en de buurt een haalbaar toekomstbeeld. 

2) Het 200ste nummer

Het milieutijdschrift ’t Groene Waasland is een gezamenlijk  tijdschrift van Wase natuur- en milieuverenigingen. Het wordt gecoördineerd door ABLLOvzw. Gestart in 1981, van zwart-wit naar kleur. Een kort overzicht is op zijn plaats.

Het 200ste nummer van ’t Groene Waasland is geheel gewijd aan hoe je van het station Lokeren een bruisend trefpunt in de stad kunt maken. De digitale versie van dit nummer kunt u aanvragen bij groene.waasland@gmail.com 

Praktisch

Het Molsbroek ligt op 3,5 km van station Lokeren en is bereikbaar met de fiets, de wagen en de belbus (halte Molsbroek) of met lijnbus 81 en 82 tot de halte Waasmunsterbaan en nog 1 km te voet. Of je wandelt vanaf het station tot de Markt en vervolgens langs de Durmedijk in 45 minuten tot bij het Molsbroek. 

Je kan ook een fiets huren via www.blue-bike.be of ABLLO zorgt ervoor dat je wordt opgehaald omstreeks 16.40 uur. Daarvoor moet je wel inschrijven via groene.waasland@gmail.com voor 6 maart. 

 

Info 

- over het dossier Fred Van Remoortel 03 296 32 83

- over de voorstelling en het tijdschrift Jenny De Laet  03 777 01 58 

 

 

Het 200ste nummer in pdf