Trefdag lokale besturen op donderdag 24/11/2016

Tackel jouw uitdagingen met het netwerk rond Bond Beter Leefmilieu

Trefdag lokale besturen op donderdag 24/11/2016, 9.30 - 16.00, De Hoorn, Leuven

Samen met je collega's in jouw gemeente sta je voor een stevige taak: jullie meerjaren- en actieplannen tot een goed einde brengen. De uitdagingen zijn niet klein: een kwaliteitsvolle leefomgeving, een groene gemeente, betaalbaar wonen, vlotte mobiliteit... 

Hoe staat het met de meerjaren- en actieplannen in jouw gemeente, halverwege de legislatuur? Kun je hulp gebruiken om extra stappen voorwaarts te zetten in de realisatie? Zoek je input van best practices? Of heb je nood aan inspiratie?

Op onze ‘trefdag lokale besturen’ ontdek jij wat het netwerk van Bond Beter Leefmilieu voor jou kan betekenen. 

Het programma

  • Keynote spreker: politicoloog en schrijver Jonathan Holslag. Hij schetst levendig hoe Vlaanderen er in 2055 zou kunnen uitzien.
  • 7 workshops met concrete cases: we bekijken hoe gemeenten en ons netwerk samen aan de slag gingen met onder meer mobiliteit, wonen, participatie en klimaatplannen. 
  • In Burgemeesters aan het woord lichten deze toe hoe ze te werk gaan: Welke acties zijn in hun gemeente een succes?
  • Markt met pasklare oplossingen én antwoorden op complexe uitdagingen die jij zelf kunt aanbrengen
  • Voorstelling van de opvolger van de campagne Belgerinkel

Deze Trefdag vormt het startpunt om de volgende vijf jaar samen met het netwerk rond Bond Beter Leefmilieu werk te maken van de Gemeente voor de Toekomst.

 

Aarzel dus niet en schrijf je vandaag nog in! 

 

Hopelijk tot op 24 november!

 

Meer info

 

Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, BOS+, De Landgenoten, Dialoog, Ecolife, FSC Belgium, GoodPlanet belgium, Natuurpunt CVN, Netwerk bewust verbruiken, Pixii, Peerby, REScoop Vlaanderen, Samenhuizen, Seafirst Foundation, Steunpunt Hoeveproducten, Taxistop, Trage Wegen, TreinTramBus, Velt, VIBE en Waerbeke.